7 Eylül 2013 Cumartesi

Çok ama çook meşgulüz! Okullu Olduk !

Okul işine biz de bulaştık. Ben Ceyda'nın dışa dönük bir çocuk olması sebebi ile bu sene yarım gün anaokuluna gitmesinin iyi olacağını düşündüm. Ben hala çalışmıyorum ama kendi yaşıtları ile zaman geçirmesinin sosyalleşmesine katkıda bulunacağına inanıyorum. Eşim de aynı düşüncede olunca Kayseri'de yeni açılan Küçük Şeyler Anaokuluna kayıt yaptırdık. Fakat 2 hafta olmasına rağmen Ceyda okula alışamadı. Benden ayrılırken ağlamasının yanı sıra okulda da ara ara ağlıyor. Okulda güzel vakit geçirdiği zamanlar da oluyormuş ama dün ben okula gittiğimde koşup bana sarılmayınca çok kötü oldum. Acaba bana da darılmaya mı başladı dedim. Hatta sürpriz olarak ona aldığım yeni kıyafetlere bakıp, hiç tepki bile vermedi. Normalde "Aaa bana mı aldın anneciğim, benim için mi aldın? Ayy canım teşekkürler! " diye tepki verirdi. Çok kötü oldum valla.
Neyse bu sabah mutlu kalktı. Morali iyi. Okulu şimdi bırakırsak ilerisi için kötü etki yapabilirmiş. Ceyda zaten ısrarcı bir çocuk. Öyle kolay kandırılabilen, fikri değiştirilebilen bir çocuk değil.Böyle olunca da "Eve gidelim" diye başladı mı çok zor ikna edilebiliyor. 
İşte Ceyda'nın okula giderken ki halleri: 

Sabah okula giderken ne kadar mutlu bakar mısınız ?

Okula geldiğimizde düşünceli halimize bakar mısınız ?

1 yorum:

  1. üstün dökmeni önceden beri takip ederim. küçük şeyler anaokulu ankarada vardı kayseriye de açılmasını beklemiyordum. malum kayseri.. yakında montessori anaokulu açılacakmış. eşimin öğrencisi açacakmış ne iyi olur değil mi.. hayırlı uğurlu olsun ceydaya darısı üniversiteye..

    YanıtlaSil