24 Eylül 2013 Salı

Elişi Kağıtlarından Gökkuşağı Yaptık

Bugün Ceyda ateşlendiği için okula gitmedi.Aslında ateşli çocuk dediğin yatıp durur ama bizim Ceyda'nın ateşi çıktığı zaman da enerjisi tükenmiyor.Doğduğundan beri ateşlendiği zamanlarda çenesi düşer, gece biz ateş düşürücü vermek için kaldırdığımız zaman uykusu açılıp oyun oynar.
Hal böyle olunca hasta Ceyda ile evdeki faaliyetlerimize bugün de devam ettik. El işi kağıtlarından gökkuşağı yaptık. Gökkuşağını yaparken kağıtların yan yana yapıştırılmasına ve de alttaki renk ile üstteki rengin farklı bir yolda olmasına dikkat etmeye çalıştık. Gökkuşağını yaparken de bulutlardan, yağmurun nasıl yağdığından, gökkuşağının renklerinden bahsettik.

Aslında bu aralar renkler ile ilgili çalışmalara ağırlık vermeye çalışıyorum. Ceyda hala renkleri karıştırıyor.Gökkuşağı da bu sebeple güzel bir çalışma oldu. Gerçi Ceyda çalışma süresince yine renkleri karıştırmayı sürdürdü. Bir de gökkuşağına "Gökkürşat" diyor.Babasının kızı ya illaki babasını da katacak. :))

Bu Faaliyet İle Neler Öğrenilir?
- Renkler
- Yan, Alt ve Üst Kavramları
- İki Çizgi arasında Çalışma Becerisi

Sohbet Konusu
Yağmur, Bulutlar ve Gökkuşağının Oluşması


Yarın okula gitme bahanesini de buldum. Bunu öğretmenlerimize hediye etmek için gideceğiz. :))
Gerçi Ceyda okula çok şükür geçtiğimiz Çarşamba günündan itibaren gönüllü gidiyor. Okulda iken bir kere bile "anne ama anne" demiyormuş. Nazar değmesin diye korkudan çok dillendiremiyorum. Blogda bile korkudan bahsedemedim. Maşallah tütüttü diyelim. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder