12 Kasım 2014 Çarşamba

Kuş Temalı Çalışma Dosyası (Lapbook) Videolu Tanıtımı

Uzun zamandır görüp çok beğendiğim çalışma dosyasından (lapbook) ben de Ceyda için hazırladım. Okulda bu ayki konu kuş olduğu için desteklemek adına kuş konusunu seçtim.
Oyun ağırlıklı hazırladığım lapbook'un hazırlanmasında kullandığım materyallerin linklerini sayfa numarasına göre aşağıda yazdım.

Youtube ve de internetten de çok güzel lapbook örnekleri bulabilirsiniz.
Lapbook tasarımı, dosyanın hazırlanışı ile ilgili çok güzel bilgiler var.



Kuşun Yaşam Döngüsü : Örnek 1 - Örnek 2

Kuş Kelime Kartı - Home School Creations Preschool Pack

Kuş Bölümleri - Super Coloring

Kuş ve Gölge Eşleme - TPWD Kids ( Benimkisi ücretli olduğu için paylaşamıyorum.)

Kuş Oyunları - Home School Creations Kindergarten Pack

Kuş Labirent Oyunları - Örnek 1 - Örnek 2 - Örnek 3



Bulduğum bazı örnekler :

Color In My Piano
Photo Bucket

2 yorum:

  1. çok beğeniyorum lapbookları bende. belli bir konuda hazırlayıp çocuğa bir nevi görsel özet sunmuş olunuyor sanırım deryacım. sence kaç yaşta itibaren anlam ifade eder çocuk için? ceydamın tepkisi, ilgi düzeyi nasıldı?
    ellerine sağlık.çok öpüyorum seni ve ceydayı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Hilalcim aynen dediğin gibi görsel özet oluyor. Yaşına göre hafif ya da ağır bir şekilde sunum yapmış oluyorsun. Bence kitap tutmayı, sayfa çevirmeyi öğrenmiş 2 yaşındaki bir çocuk için bile uygulanabilir. Ceyda özellikle çevirmeli, katlamalı olan alanları çok inceledi. Çoğunlukta oyun şeklinde olduğu için ilgi gösterdi. Ben en son kısma ilgisini çekmesi için labirent oyunları da koyup , lapbook 'unu daha çok açıp bakmasını sağlamış oldum. :) Biraz hile yaparak da ilgisini daha çekmiş oldum yani. :))
      Mesela en son Ceyda ile "havan" kelimesini çalışmak için bir lapbook yaptık. Çok basit birşey oldu ama havanın ne işe yaradığını gerçekten öğrenmiş oldu. :)

      Sil