1 Kasım 2014 Cumartesi

Meraklı Minik Dergisi ve Sonbahar Etkinliklerimiz -1

Ceyda'nın okula tam gün gitmesi sebebi ile bu sene etkinliklerimiz haftasonu ile sınırlı kalıyor. Haftaiçinde okulda iken gün boyu çalışıp geldikten sonra akşamları da erkenden yatıyor. Ceyda'nın okuldan geldikten sonra yemeğini, meyvesini yiyip saat sekizde uyuyacağını bundan birkaç ay önce rüyamda görsem inanmazdım. Okul ile beraber hem beslenmesi hem de uykusu çok güzel düzene girdi. Bu ayki doktor kontrolünde kilosunun ve de boyunun da normal değerlere geldiğini görünce daha bir sevindik.  Maşallah ! Çok şükür diyorum.:)

Bugün hava yağmurlu ve soğuk olmasına rağmen yarım saat de olsa dışarı çıkıp yapraklar ile ilgili biraz gözlem yapıp, sohbet ettik. Yaprak topladık. Kuşların yediği yiyecekleri bulup inceledik. Ceyda'nın okulunda bu ay kuş ve saygı konuları işleniyor. Kuşlara farkındalık yapıp, saygılı davranmayı işliyorlar.
Bugün kuş seslerini de dinleyip, bu konuda da sohbet ettik. 

Sonra eve gelince yapraklardan baskı çalışması yaptı Ceyda. Kendi başına suluboya ile çalışmasını yapıp, herhangi bir yeri pisletmeden güzelce çalışmasını yapıp bana işi bitince de haber verdi. Bu durumdan da Küçük Şeyler Anaokuluna, öğretmenimize ve biraz da küçüklüğünden beri etkinlik yapmamız sebebi ile az da olsa kendime :)  pay çıkardım.
Çocuklarımıza sorumluluk verdiğimiz zaman, bir işi kendilerine yapma fırsatı sunduğumuz zaman sonuç kötü olmuyor. Tecrübelerim ile size bunu söylüyorum. :)






Yukarıda topladığımız yaprakların renklerinden bahsettik. Meraklı Minik dergisinde güzel bir renk kartelası vardı.Ondaki renkler ile karşılaştırma yaptık. Ayrıca yaprak toplayıp yine Meraklı Minik dergisinden çıkan yapraklar ile karşılaştırma yaptık.  Benzeyip benzemediğinden, büyüklükleri hakkında sohbet ettik.




Yukarıdaki mantar ve yemişleri de inceledik.



Sonra, Ceyda evde topladığımız yapraklar ile baskı çalışması yaptı. Yaprakların damarlarını inceledik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder