14 Ekim 2012 Pazar

İlk Oyun Hamurumuz ve 5 Oyun

Ceyda'ya şimdiye kadar oyun hamuru vermemiştim. Her şeyi ağzına alıp durduğu için oyun hamurunu da kesin ufak ufak yapıp yer diye düşünüyordum. 20. ay adım adım seti içinden oyun hamuru çıkınca acaba oynar mı diye denemek istedim. Ceyda oyun hamurunu çok sevdi. Neredeyse 1 saate yakın oynadık. Zaten Ceyda'nın oyun potansiyeli yüksek ve de uzun süre dikkatini bir şeye verebiliyor.Oyun hamurunu da sevdi ve bende üretebildiğim kadar oyun ürettim. :))

1) Önce oyun hamurundan minik toplar yaptım. Ceyda'ya da elinde yuvarlayarak top yapmasını gösterdim. O da denedi. :) Sonra minik olan birkaç topu hamur kutusuna koyup kapağını kapatarak salladım. Kulağına götürüp bak ses çıkıyor dedim. O da aynısını bana yaptı.Hamur kutusu ile de epey oynadı.Kutunun kapağını açtı kapadı durdu.


2)Sonra topları amerikan servisi üzerinden yuvarladık. Buna bayıldı çünkü parkta kendisi de kaymaya bayılıyor. Bak Kaydı ! diye söyleyip durdu.:)


3) Ardından topları kürdanlara sapladık. Burada ben daha birşey demeden Balon deyiverdi. Ben de gülüp evet balon dedim.

4) Sonra hazır topları kürdanlara saplamışken davul çaldık.:) Hamur kutusunu ters çevirip ona vurduk sonra başka şeylere de vurup farklı sesleri duyduk.


5) En son olarak da kürdana birkaç tane top dizdim ve ona verdim. Dizdiğim küçük topları ayırdı.



Tüm bu oyunlar süresince Ceydacım hamuru ağzına almadan durabildi mi? Tabii ki HAYIRR :))
2 kez yaladı ama ben de farkettiğim üzere artık Oral dönemi geride bırakıyoruz. Önceki aylarda olsak sanırım yemeye kalkardı. :)


2 yorum:

  1. maaşallah size ne güzel oynamışsınız, biz adım adım dergisinden gelen oyun hamurlarını ilk denemede pek sevmemiştik, şimdi bayılıyoruz oynamaya.ben uzun ip gibi yapıyorum hamuru Emre'de şekillendiriyor, bazen kredi kartını bıçak niyetine kullanıp kesiyoruz hamuru, şu sıralar da merdane ile açmaya çalışıyor benim yaptığım gibi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz. Ben de sizi zevkle takip ediyorum.Emre ile çok güzel oyunlar oynuyorsunuz. Ben de oyun hamurunu uzun ip gibi yapmayı deneyeceğim. O da Ceyda'nın çok hoşuna gidecektir. :)

      Sil