16 Kasım 2011 Çarşamba

Ceydoşun Organik Kesme Çorbası





Kayseri'de olmamızın bir güzel yanıda doğal yetişen meyve ve sebzeleri yiyip, onlardan kış hazırlıkları yapabilmemiz oluyor.Ceydacım da ek gıdalara yaz aylarında geçtiği için bu sene hobi bahçemizin ürünlerinden yiyebilmesi çok güzel oldu.Özellikle bol bol domates yedi. Kayınvalidem yaptığı kesme hamurdan vermişti.Bende domatesli kesme çorbasından sık sık pişirdim ve Ceydacım da afiyetle yedi.
Ayrıca eşimin dedesinin yıllar önce Amasya'dan getirdiği elma ağaçları Özvatan'da çok güzel meyve veriyorlar.Bu yaz onlardan da Ceydacım yedi.
Zaten burada köylülerden ürün satınalmak da çok kolay.Böyle olunca insan içine sine sine beslenebiliyor.İstanbul'da oturduğumuz zamanları düşünüyorum da o zamanlar marketlerden aldığımız sebzelerin artık yanına bile yaklaşmayız.

Kesme Çorbası Tarifi
----------------------
Yarım domates
1 avuç kesme çorbası
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 çimdik tuz

15 dakika kısık ateşte pişirip afiyetle yiyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder