3 Aralık 2014 Çarşamba

Hoşgeldin Kış ! :)

Henüz zaman kavramı oturmamış bir çocuğa mevsimleri öğretmek adına çeşitli aktiviteler yapmak çok faydalı oluyor. Yalnız zaman geçtikçe kış mevsimi konusunda zorlandığımızı düşünmeye başladım. 
Sebebi ise artık eskisi gibi kar yağmaması. Çocuklar kaloriferli evlerde yaşayıp, kar da göremeyince sanki sonbaharmış gibi kış mevsimini farketmeden geçiriyorlar. Evde, okulda ne kadar kar teması yapsak da çevredeki değişimi görüp hissetmeleri gerekiyor bence.
Çocukluğumu hatırlıyorum da kış demek günlerce karlı gün demek idi. Boyumuzu aşan kar, saçaklardaki buz sarkıtları, buzlanmış yollar idi. Benim çocukluğum Sakarya'da geçmiş olmasına karşın kar ile ilgili çok anılarım var. Kayseri'yi ise 30 yıl öncesinde düşünemiyorum. 
8 yıldır Kayseri'deyim ve malesef kış mevsimi şehir merkezinde çok hafif geçiyor. Geçen sene sadece 1 hafta kar yerde kaldı. Hal böyle olunca kış mevsimine merhaba demek için Erciyes'e çıkmak gerekiyor artık.
Bu sene sezon erken açıldı. Hem kar erken yağdı hem de suni kar makineleri ile kayak merkezi daha kayılır hale geldi.
Biz de geçen hafta sonu hava kötü olsa da 1 saatliğine dağa çıktık. Ceydacığım karda yürümek istemedi. Kara batınca sıkıntılı anlar yaşadı. :) Ben de onun bu haline çok üzüldüm.

Başladım Ceyda'ya karda nasıl oynanır, neler yapılır kursu vermeye. :))
Bu gibi durumlarda çevreme bakıp pek utanmam doğrusu. Çocuğumla oynarım, gereken ne ise onu yaparım.
Kara attım kendimi. Kollarımı açıp kapatarak karda bak böyle yüzülür dedim.
Sonra yumuşak karda koşup, küçükken yaptığımız koşu yarışmasını anlattım.   
Arkasından kardan adam yaptık.
Sonra babası ile sert zeminde ellerinden tutup kaydırdık.
1 saatlik aktivite sonrasında Ceydacığım havaya girdi çok şükür. Kendi kendine kara atlayıp sırtüstü yüzme hareketi yaptı. Sert zeminde koşup kaydı. :)) Çocuk doğru düzgün karda oynayamadı ki şöyle coşup eğlenmeyi bilsin. 


Kar kıyafetimiz yine Tchibo'dan. Dağda bu şekilde giyinmiş 3 çocuk daha gördüm.
Eşime de aman dikkat edelim de yanlış çocuk almayalım dedim. :)

2 yorum:

  1. bizde bu pazar zeynebimi karla tanıştıracağız inşallah:) kar kıyafetinize bayıldım...ceydamada çok yakışmış:) yanlış çocuğu almayalım yorumun çok hoşuma gitti :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederiz Hilal Teyzesi. :) Zeynep için de şimdiden kar ziyafeti hayırlı olsun diyorum. İlk tepkiler çok güzel oluyor. Valla Tchibo sağ olsun , bu sene kız kar kıyafeti çok beğenilmiş. Pazarlama iyi çalışmış.😊

    YanıtlaSil