24 Şubat 2014 Pazartesi

Oya ve Arkadaşları Gözlem Yapmayı Öğreniyor- Çıkartmalı Faaliyet Kitaplar Serisi

Bugün markette kitap reyonuna gidip yeni neler var diye baktım. Gerçtekten de yeni kitap serileri gelmişti. Bunlardan bir tanesi ise "Oya ve Arkadaşları" serisi idi. Biraz içeriğine bakıp aldım. Çıkartmalı olduğu için de aslında hemen karar verip aldım. Malum Ceyda çıkartmalara bayılıyor. Okuldan dönünce de kitapları farketti. Hemen de anne çalışma yapalım mı ? diyince Gözlem Yapmayı Öğreniyordan başladık. Kitap düşündüğümden açıkçası daha çok hoşuma gitti. Çıkartmaların yanı sıra boyama, çizme, eşleştirme çalışmaları da var. Okul öncesi dönemi için ise çok uygun. Bir çalışma için de çeşitli  konu ele alınmış. 


Örneğin aşağıdaki çalışmada hem sepetlere kaç tane çilek koyacağınızı üzerindeki noktaya eşleşen sayıdan öğreniyoruz, hem de sayarak çilekleri sepete koyuyoruz. Eşleşme ve sayma beraber yapılıyor.

Aşağıda örneğin çiçeklerin orta kısmına gelecek olan şekilleri buluyoruz ve çıkartmaları yapıştırıyoruz. Hayvanları gölgeleri ile eşleştiriyoruz.
,

Aşağıdaki gibi kaplumbağaların kabuklarındaki boşluklara gelecek olan parçaları bulup yapıştırıyoruz. 

4 yorum:

  1. Görselleri çok hoş,göz yormuyor, güzel bir sete benziyor geröekten, paylaşımiçin teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Rica ederim. 3 yaş için çok uygun gerçekten.

      Sil
  2. cok guzel. iyi eglenceler size. hani kitap okumak bu kadar eglenceli olur etikerler vesaire... biz hala kitaplarimizin ildugu kolileri acamadik. turkiyeye geldim simdi bir kitap listesi yapip kitap dolusu bir valizle dinmek istiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Hoşgeldiniz. Parıltı yayınevinin kitaplarını ilk defa aldım. 3 yaş için çok ideal. Ne basit ne de zor.

      Sil