7 Şubat 2014 Cuma

Kış Temalı Eşleştirme-Sıralama-Çizim-Kesim-Boyama Çalışması

Kış mevsiminden bahsederken sürekli anlatıp da göremediğimiz  kardan adam Ceyda için ilginç geliyor. Yavrum kar yağsın şöyle kardan adam yapacağım böyle kardam adam yapacağım diye konuşup duruyor ama bu sene kardan yana şansımız yok. Kayseri günlük güneşlik. Kış günü bu kadar güneş de sıkıyor insanı. Biraz da kar yağışı görsek, karda gezsek artık. Yine çok şükür Erciyes dağı var da en azından kar özlememizi dağa çıkarak bir şekilde gideriyoruz. 
Ceyda bu kadar kardan adam heveslisi olunca ilgisini daha çok çekmesi için dün akşamki çalışmalarımızı kardam adam üzerinden hareket ederek hazırladım. Aşağıdaki fotoğrafta olduğu gibi arka arkaya 5 çalışma yaptık. Yarım saat kadar sürdü. Ceyda eşleştirme, kesme,çizim ve sıralama çalışmasını yaptı. Her zamanki gibi boyama çalışmasında biraz karalayıp, bitti dedi. :) Boyama yapmak hale ilgisini çekmiyor.


Aşağıda her bir çalışma için kullandığım şablon da var. Herbir resimin altındaki linke tıklayarak orijinal hallerine ulaşabilirsiniz.

Kids Theme Parties
1) Kesim Çalışması:
İlk çalışmamız kardan adam şeklini keserek çıkarmak idi.
Ceyda kesme konusundan düz çizgilerde başarılı ama kıvrımlı bölümlerde henüz çok iyi kesim yapamıyor. :)









timvandevall.com
timvandevall.com

2) Çizim Çalışması :
Sonra boş bir kardan adam şabolonuna, örnek kardan adam resmine bakarak eksik olan şeylerini çizmesini istedim. İlk önce atkıyı çizdi. Sonra sırası ile kol, şapka, göz, ağız ve düğmelerini çizdi. Şapkayı yüz bölümüne çizdi. :) Gözleri biraz büyük yaptı. Ağızını da boyun kısmına yaptı.




timvandevall.com
3) Eşleştirme Çalışması: Resimden iki tane çıktı alarak eşleştirme yaptık.Bu çalışmayı Ceyda 10 saniyede yaptı. Eşleştirme konusunu aştık zaten.:)







making learning fun
4) Sıralama Çalışması: Bu çalışma da eldivenleri büyükten küçüğe doğru sıralamak idi. Bu da Ceyda için kolay oldu.










timvandevall.com
5) Boyama: En son olarak da boyama çalışması idi. Ceyda boyamayı pek sevmiyor. Beraber boyadık. Boyama yaparken ilgisini çekmesi için sohbet ediyorum. Böylelikle daha çok ilgi duyuyor.

2 yorum: