8 Mart 2013 Cuma

Ceyda'nın Sevdikleri ve Kafayı Taktıkları

Son iki haftadır pek enerjim yok.Ceyda ile oynamak için ne değişik bir oyun bulabildim ne de dışarı parka gidebildik.Açıkçası parka gidip, 2 saat parkta kaldıktan sonra Ceyda'yı eve getirmek için enerjim olmadığı için havanın çok güzel olması bile beni cezbetmedi. Böyle olmaktan hiç hoşlanmıyorum ama bazen bir bunalım hal alıyorum. Sebeplerini bilsem de paylaşmanın yararı yok. Neyse beni bırakıp Ceyda'ya bakarsak eğer onun hareketi, enerjisi çok yerinde maşallah.

En sevdiği oyunlar: 
1) Legolardan kule yapmaya bayılıyor.Kule yapıp sonra da top atıp deviriyor.Olmadı elleri ile girişip yıkıyor.
2) Top yine her zamanki favori oyunumuz. Ayakta, oturarak top atıyoruz.
3) Bir şeylerden kaymaya bayılıyor. Benim yada babasının bacaklarına oturup kayıyor, olmadı yastıklardan olmadı koltuk kenarından kayıyor.
4) Koltuk tepelerinde sürekli geziyor.Salonda sehpaya çıkıp oradan koltuklara geçiyor. İstemesem de bir kaza olmasın diye salonun kapısını kapatıyorum. Biz Ceyda için herhangi bir odayı kısıtlamadık. Her yeri görsün diye önlemler aldık ama koltuk ve sehpaları da evden çıkaramayacağımıza göre kapı kapanıyor. Hala kapıları boyu yetişse de açmadığı için şanslıyız.
5) Masa altına girip oyunlar oynuyor. Masanın alt demirine tutunup sallanıyor.
6) Evde koşturup duruyor.Telefondan pepee yi açıp, halay çekiyor. :))
7) Tuvalet kağıdından da kendine merdiven yaptı. Koltuğa çıkıp zıplayıp yastıkları atıyor.


Kafayı taktığı şeyler :
1) "Benim" diye tutturmaları devam ediyor. Geçtiğimiz gün kırlent üzerindeki yuvarlak şekli top diye tutturdu ve onu çıkartıp vermemi istedi. Bir diğer olay da sevdiği kitaptaki çocuğu çıkartmak istemesi oldu. Mesela hala onun için ağlıyor. Benim diyor ve alacağım diye tutturuyor. İşte aşağıdaki kitaptaki çocuk :)
2) Hala üstünü çıkarıp duruyor. Günde kaç defa giyinip soyunuyor artık sayısını bilmiyorum.

3) Bir yerini çarptı mı sürekli ufff oldu diye gelip gelip öptürüyor. :) Canı da pek tatlıdır.

1 yorum:

  1. Cerenle Etkanın Yaşları birbirine yakın diye tahmin ediyorum , benzer davranışlar bizde de mevcut :) kapıları Etka da zorlamıyor çokşükçr en çok banyo kapısında bu yüzden içim çook rahat:)

    YanıtlaSil