25 Haziran 2011 Cumartesi

Bebek Kıyafetleri

Bebeğimiz olacağını öğrendikten sonra doğana kadar aldığımız şeyler beşik,ana kucağı ve bebek arabası idi.Onun dışında ilk etapta gerekli olan herşey bize hediye alındı.Açıkçası bu hususta çok şanslıydık.Hem benim hem de eşimin ailesi bu konuda bize birşey bırakmadan herşeyi halletmişlerdi.Aslında insan doğmadan önce ne alacağını pek bilemiyor.Yani kıyafetlerden hangilerinin daha kullanışlı olduğunu bilmeden gerekli gereksiz herşeye eliniz gidiyor.Bende tecrübelerime dayanarak bebek kıyafetleri konusunda bilgilerimi paylaşmak istedim.

1)Çoraplar ve Patikler : Kış bebeğimiz olduğu için çorap ve patik konusunda çok titiz davranıyorduk.Genelde patik giydirmek yerine beyaz soket çorap üstüne ikinci bir çorap giydiriyorduk.Örme patikler kaloriferli evler için kalın olabiliyor ve ayakları tereltebiliyor.

2)Patikli Tulumlar:Patikli tulumlar gerçekten çok kullanışlı oluyor.Bel ve ayakların açılmamasını sağlıyor.Kızımızın birkaç kez gece kalktığında eşofman altı çıkmış olarak bulduk.Meğer gece bacaklarını birbirine sürterek çıkartıyormuş.Bebişler küçükler ama epey iş beceriyorlar.

3)Önlükler: Bir önlük almaya gidince türlü türlü olanı ile karşılaşıyorsunuz.Size tevsiyem çıtçıtlı olanları alın çünkü tek başınıza bebek bakıyorsanız bağlamalı olanları kullanmak zor oluyor.Cırtlı olanlar ise açılıp enseyi tahriş ediyor.Önlüğün kalın olmasına da dikkat edin.İnce havlu gibi olanlar çabuk ıslanıyorlar.Altı naylon olan önlükleri ise 6 aydan önce tavsiye etmiyorlar.

4)Şapkalar: Bağlamalı şapkaları hiç kullanamadık.Ressam şapkası şeklindekiler de bebeğin kafasından geçip boyunana iniyordu.En güzeli ve kullanışlı olanı altı lastikli olan tavşan kulağı şeklindeki şapkalar oldu.

5)Battaniye :Kaloriferli evlerde kış bebeği de olsa insan bebeği terletmemek için ne yapacağını şaşırıyor.El örgüsü ve polar battaniyeler aşırı sıcak tutuyor.Biz evde hep penye ve de İdil Baby nin triko battaniyesini kullandık.

6)Alt Açma : Alt açma ürününü alt açma dışında evde oturma odasında koltuğa yatırdığımız zamanda kullanıyoruz.Özellikle penye olursa hem az terletiyor ya da terlerse teri emiyor.Ben heryere yanımda götürüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder