11 Ocak 2013 Cuma

Parçaları Koyup Evimizi ve Bahçemizi Yapalım!

Bugün değişik bir şey yapmak istedim. Uzun zamandır kitap okuduğumuz için Ceyda'nın bir evin kapısını,penceresini,çatısını,bacasını iyice tanıdığını düşünüyordum.Bunu denemek için bir çalışma yaptım. Önceden bahsettiğim sessiz kitabtan biraz ilham aldım diyebilirim. Benimkisi kağıttan basit bir uygulama oldu ama daha dayanıklı olması için EVA  lardan bir şeyler yapmayı düşünüyorum çünkü Ceyda'nın çok hoşuna gitti ve günün yarısında oynadı. :)
 Kullandığım malzemeler: Zemin için EVA, El İşi Kağıdı, Makas, Çift Taraflı Bant
Evin parçalarının dışında, ağaç, çiçek, bulut, kuş, çocuk, şapka,  top, araba, kedi ve sonrasında Ceyda'nın yaptığı çiçek ve kuşları da ekledik.En çok de Ceyda kendi yaptıklarını boyayıp, yapıştırmayı çok sevdi.

EVA'nın üzerine şekilleri dağınık halde çift yapışkanlı bant ile yapıştırdım.

Ceyda'nın ilk anda yaptıklarını fotoğraflayamadım ama ağaçları yan yapıştırdı.Bulutları yere koydu.Pencere ve kapıları doğru koydu. Çiçekleri de evin altına koydu.Kuşları evin çatısına koydu. :)

Sonrasında çocuk, top, şapka, araba, kedi , suluk yaptım.(Çocuk biraz zombiye benzedi. :) ) 
Çocuğun eline topu koydu.Suyunu verdi.Soğuk dedim, şapkasını kafasına yapıştırdı.Arabaya top koydu. Biraz ben de yönlendirdim.Kapıyı çal bakalım evde kimse var mı dedim. Çiçekleri kokladık.Arabaya sonra çocuğu koyduk.Sonra onunla da çiçek ve kuş çizdik. Olay geliştikçe gelişti. Bir ara çocuğun şapkasını kendi kafasına yapıştırıp öyle gezdi. :) Oynadıkça oynadık valla.
Mıknatısla buzdolabının üzerine astım.Kendi kendine de istediği an oynayabilir. Arada bende değişik şekiller ekleyeceğim. Biraz değişiklik katar. Ceyda'nın  çok şükür kendi başına oyun oynama becerisi de yüksek. Bir kere yönlendirildi mi sonrasında kendisi de devam ediyor.

1 yorum:

  1. hımmm bende deneyebilirim bunu :) Emre de yapboz tarzı şeylere ilgili :)

    YanıtlaSil