28 Eylül 2014 Pazar

Haftasonları AVM yerine doğada geziler!

İnsanın ruhuna dokunan şeyi yapması ne kadar rahatlatıcı, huzur ve mutluluk verici !
Ceyda için faydalı olacağını düşündüğümüz aslında küçükken bizim için bir ayrıcalık olmayan doğada vakit geçirmeyi düzenli olarak yaptığımız bir haftasonu aktivitesi haline getirmeye çalışıyoruz. Hava nasıl olursa olsun, kısa bir zaman için bile beraber paylaşacağız anları artırmaya çalışıyoruz.
Eylül ayı itibari ile bu kararımızı uygulamaya başladık. Zaten hobi bahçemiz olduğu için hiç olmazsa orada doğal ortam havasını yakalabiliyorduk. Bundan sonra da farklı yerlere giderek bu zamanları çoğaltmak lazım.Ayrıca Ceyda'ya eski fotoğraf makinemizi de verip onun da gördüğü şeyleri çekmesini söyledik.Böylelikle belki bir hobisi de olur ! :)
Kayseri çoğu insana iç anadoluda "çevresinde ağaç olmadığı" için kurak bir yer düşüncesini akla hemen getirse de yine de mevsimine göre çeşitliliği olan bir yer. Yazın bozkır havasını almak, sonbaharda artan yağışlar ile ortaya çıkan dereleri keşfetmek, kışın dağda karın tadını çıkarmak, ilkbaharda yaylalara çıkmak pek de mümkün aslında.
İnsan bilmediği zaman, yerinden kalkıp hareket etmediği zaman yapacak birşey bulamıyor aslında. :)

Herkese daha az AVM daha çok doğa gezmeleri diliyorum !

Talas'taki Minik Dere
---------------------------------------
Eylül itibari ile tekrar akmaya başlayan derelerden birisi hemen Talas Paraşüt Atlama alanına çok yakın bir yerde.Aşağıda haritasını görebilirsiniz.



Kayseri Marina
--------------------
Su kenarında gezilip, yaz mevsiminde çeşitli aktiviteler yapılabilir.




Hobi Bahçemiz
--------------------------