29 Haziran 2011 Çarşamba

Annelere Gereksiz Yorumlar

Annelik en zor görevlerden birisi.Eve gelen misafirlerin yorumları ise bazen bu işi daha da zorlaştırıyor. Laf olsun diye söylenen sözler, tavsiyeler beni çok sıkıyor.

Ben elimden geleni yapıyorum ama bazı şeyler gerçekten bebeklerin istediği gibi oluyor.Ne kadar bebek olsalar da birşeyi istemediler mi gerçekten zorla yaptırılmıyor.

En Sevmediğim Sözler
------------------------------
1)Kucağa alıştırmışsınız.
Ya ben bilerek mi yaptım.Gazı var diye kucağa aldıkça kendisi alıştı.Sanki ben bütün gün kucakta gezdirmekten çok hoşlanıyorum.Ben bilmiyorum sanki yatırıp uyutmayı ama işte çocuk istemiyor, ağlıyor.

2)Emzir sakın bırakma.Mama verme.Sütün nasıl iyi geliyor mu?
Evet emziriyorum ama sütüm az geliyor.Takviye olarak mama vermek zorundayız.

3) Uyumuyor mu?
Uyuyor uyumasına ama misafir geldiğinde çocuk huzursuz oluyor, düzeni bozuluyor.

4)Sesli ortama alıştırsaydın.İnsan görmüyor, evde yalnız tabii.
Çocuk 5 aylık olunca çevredeki seslere karşı ilgisi artıyor.Her sese gözünü açıyor, kafasını kaldırıp bakıyor.

5)Bebek ile gezmesini öğren.
Bebek ile kendime göre parkta,bahçede,alış veriş merkezinde geziyorum ama günlere de minicik bebeği götürecek değilim.

6)Çok beklemeden ikinciyi yap.
Daha yeni çocuk doğmuş.Bunalımlardayım.Huyunu, suyunu öğrenmeye çalışıyorum.Birde ikinciyi yap tavsiyesi şimdi çok gerekli idi.


Bunlar gibi sürekli insanı sıkıştıran yorumlar, tavsiyeler arka arkaya geliyor.İnsanlar sanki tebriğe değil yargılamaya geliyorlar.

25 Haziran 2011 Cumartesi

Bebek Kıyafetleri

Bebeğimiz olacağını öğrendikten sonra doğana kadar aldığımız şeyler beşik,ana kucağı ve bebek arabası idi.Onun dışında ilk etapta gerekli olan herşey bize hediye alındı.Açıkçası bu hususta çok şanslıydık.Hem benim hem de eşimin ailesi bu konuda bize birşey bırakmadan herşeyi halletmişlerdi.Aslında insan doğmadan önce ne alacağını pek bilemiyor.Yani kıyafetlerden hangilerinin daha kullanışlı olduğunu bilmeden gerekli gereksiz herşeye eliniz gidiyor.Bende tecrübelerime dayanarak bebek kıyafetleri konusunda bilgilerimi paylaşmak istedim.

1)Çoraplar ve Patikler : Kış bebeğimiz olduğu için çorap ve patik konusunda çok titiz davranıyorduk.Genelde patik giydirmek yerine beyaz soket çorap üstüne ikinci bir çorap giydiriyorduk.Örme patikler kaloriferli evler için kalın olabiliyor ve ayakları tereltebiliyor.

2)Patikli Tulumlar:Patikli tulumlar gerçekten çok kullanışlı oluyor.Bel ve ayakların açılmamasını sağlıyor.Kızımızın birkaç kez gece kalktığında eşofman altı çıkmış olarak bulduk.Meğer gece bacaklarını birbirine sürterek çıkartıyormuş.Bebişler küçükler ama epey iş beceriyorlar.

3)Önlükler: Bir önlük almaya gidince türlü türlü olanı ile karşılaşıyorsunuz.Size tevsiyem çıtçıtlı olanları alın çünkü tek başınıza bebek bakıyorsanız bağlamalı olanları kullanmak zor oluyor.Cırtlı olanlar ise açılıp enseyi tahriş ediyor.Önlüğün kalın olmasına da dikkat edin.İnce havlu gibi olanlar çabuk ıslanıyorlar.Altı naylon olan önlükleri ise 6 aydan önce tavsiye etmiyorlar.

4)Şapkalar: Bağlamalı şapkaları hiç kullanamadık.Ressam şapkası şeklindekiler de bebeğin kafasından geçip boyunana iniyordu.En güzeli ve kullanışlı olanı altı lastikli olan tavşan kulağı şeklindeki şapkalar oldu.

5)Battaniye :Kaloriferli evlerde kış bebeği de olsa insan bebeği terletmemek için ne yapacağını şaşırıyor.El örgüsü ve polar battaniyeler aşırı sıcak tutuyor.Biz evde hep penye ve de İdil Baby nin triko battaniyesini kullandık.

6)Alt Açma : Alt açma ürününü alt açma dışında evde oturma odasında koltuğa yatırdığımız zamanda kullanıyoruz.Özellikle penye olursa hem az terletiyor ya da terlerse teri emiyor.Ben heryere yanımda götürüyorum.

15 Haziran 2011 Çarşamba

Tiny Love Dönence



Ceyda, ilk ayında gazını çıkartmak için kucağımızda gezdirmemiz sebebi ile sanırım kucakta uyumayı istiyordu.Uyutmak için kucağımızda uzun süre gezdiriyor ve uykuya iyice daldıktan sonra yatağına yatırabiliyorduk.

Bu iş özellikle gündüzleri benim için işkence haline gelmişti.Sinirlerim gitgide bozulmuştu.Eve misafir gelmesinden korkar olmuştum çünkü misafirler varken olay daha da kötüleşiyordu.Hatta bir de gelen insanların yorumlarını dinlemek zorunda kalıyordum.
İnternetteki alışveriş sitelerinde sık sık dönencelere bakmıştım ama daha Ceyda için erken diye düşünmüştüm.Sonra kız kardeşim ve görümcemin tavsiyesi üzerine dönence almanın zamanı geldiğini düşünmeye başladım.Ne emzik, ne sallama kar etmemişti.Belki dönence benim için kurtuluş olur diyerek Tiny Love'un Klasik Dönencesini aldık.

Biz de kızım da çok sevdik.Dönenceye bakarken uyumadı ama en azından yaklaşık 30 dakika kadar onu izleyerek oyalanıyor ve iyice uykusu gelince ağlıyor. Ben de bir nebze dinleniyorum yada işlerimi hallediyorum.

Aslında dönence ilk aylardan itibaren kullanılabilirmiş.Yeni doğan bebeklerin algılaması için dönence elemanlarının alt tarafları siyah beyaz yapılmış.Dönerken üst bölümdeki düşen parçalar ses çıkararak dikkat çekiyor.Yükselen alçalan dönence elemanları ise uzak ve yakın algısına dikkat çekiyor. Daha fazla özellikleri ise aşağıda var. Kesinlikle tavsiye ediyorum. :)) Bence mutlaka alınması gereken eğitici oyuncaklarda birisi.

Tiny Love Klasik Dönence Özellikleri
------------------------------------

- 20 Dakika kesintisiz müzik ve doğal sesler: Bach, Mozart ve Tabiat
- Ses/Sessiz kontrolü
- Ayrı kullanılabilen müzik kutusu
- Hoş gece ışığı
- Ayarlanabilen güvenlik kayışı bir çok çocuk karyolası raylarına uygundur
- Klasik Dönence görme ve işitmeyi uyarır ve geliştirir.
- Dört büyüleyici hareketiyle bebeğin bir cisme odaklanmasına ve onu gözleriyle takip etmesine yardımcı olur.
- Tekrarlanan dairesel hareket ve diğer inen, çıkan, dönen değişken cisimlerin birleşimi bebeğin dikkatini korur ve gözlemi harekete geçirir.
- 20 dakika kesintisiz devam eden üç değişik müzik bestesi, işitmeyi uyarır ve geliştirir, bebeği müzik dünyasına yakınlaştırır ve müzikal yeteneklerini geliştirir.
- Müzik ve görsel uyarıcılar, aynı zamanda bu iki duyunun koordinasyonunu da geliştirir.

7 Element Sistemi Özellikleri:
İnce Motor Becerileri:
Klasik Dönence bebeğin göz kaslarının gelişimine katkıda bulunur.
Küçük bebekler, zayıf göz kasları ve sınırlı görmeleri nedeniyle cisimleri izlemekte zorlanırlar.
Bu nedenle, yavaş hareket eden cisimler, göz kaslarının kuvvetlendirilmesine katkıda bulunurken, bebekleri gözleriyle takip etmeye teşvik eder.

Algılama:
Görsel uyarıcılar kat kat tasarlanmışlardır - hayvanların yanında bulunan şekiller, sallanan hayvanlar ve onların üzerinde siyah beyaz koniler.
Bebeğin görüşü gelişirken, yanlarla birlikte yukarı ve aşağı katları keşfetmeye başlar. Bu uzaysal algılamasını ve boşlukta cisimleri algılamasını ve organize etmesini geliştirir.
Etki tepki: Müzik kutusunun üç düğmesi vardır ve bebeğinizi düğmelere basmaya teşvik ederek (etki) değişik müzikal karşılıklar (tepki) almaya yönelik bir müzik kutusu olarak kullanılabilir.

Nesne Devamlılığı
Beşinci ayından itibaren bebeğiniz, görme alanı içindeki cisimlerin kaybolup yeniden belirdiğinin farkına varacaktır.
Bunun sonucunda, belirli bir sırayla ortaya çıkan, kaybolan, yeniden görünen cisimler meydana çıkma egzersizine ve keşfetmeye katkıda bulunurlar.

Duygusal Zeka EQ
Bebeğin sakinleşmesi, en azından ilk başlarda, dışarıdan bir yardıma bağlıdır.
Mobil, bebeği yumuşatan bir sakinleştirici uyarıcıdır.
Müzik ve hareket kombinasyonu, bebek için sabit, tanıdık ve dostça bir unsura dönüşür.

Dil ve İletişim
Müzik dinlemek bebeklerde dil gelişimine katkıda bulunur.
Müzik ve dil cümleler oluşturan bir seri seslerden oluşur.
İlk örnekte cümleler müzikal, ikincisinde sözellerdir.
İki örnekte de beyin ses serilerini kapar, onları organize eder ve onlara anlam verir.

7 Haziran 2011 Salı

Yoomi Isıtıcılı Biberon



Emzirmek en steril en güzel beslenme şekli gerçekten ama süt yeterli gelmeyince malesef kızımıza mama vermeye başladık fakat dışarı çıktığımızda mama ile beslenme zor oluyor. Termos ile evde su hazırlayıp yanımızda taşıyoruz fakat termostaki su kimi zaman sıcak kimi zaman soğuk olabiliyor.Hazırladığımız mamayı kızımız hemen içmeyince bu seferde biberonda mama soğuyabiliyor.Yani dışarıda biberon ile mama yapmak epey sıkıntılı bir iş gerçekten.
Bu gibi sıkıntıları yaşan Farah ve Jim de bu biberonu tasarlayıp kendi çocuklarında kullanmışlar.Eşim bu biberonu bana söylediği zaman adeta atlayıp özelliklerine bile çok bakmadan hemen alalım dedim.

YOOMİ 'nin en önemli özellikleri; 60 saniyede içine konulan sütü ısıtması ve kendinden ısıtıcılı olması sebebi ile şarj ve pil gerektirmemesi.

YOOMİ'yi kendi sitesinden alabilirsiniz.

Ben sipariş verdikten sonra 20 gün sonra elime ulaştı.Sitedeki videolardan kullanım şeklini öğrenebilirsiniz.Kutusundan da kullanım kılavuzu çıkıyor.

Ben çok beğendim.Size de tavsiye ederim.

4 Haziran 2011 Cumartesi

Mackays & Cichlid Bebe Giyim Markası

Birkaç gündür hediye gelen bebek giyimlerinden bazılarının dizayn ve de renkleri çok hoşuma gidiyor.Gözüme çarpan yeşil etiket üzerinde Cichlid adındaki markayı şuana kadar hiç görmemiştim.Hatta telafunuzun bile nasıl yapıldığını bilemiyorum. Bugün internette araştırma yapayım dedim.Merakımı gidermem gerekiyordu mutlaka.:))
Malesef markanın internet sitesi çalışmıyor.Bu durum benim içim marka hakkında olumsuz bir fikir edinme sebebi olsa da ürünlerini çok beğendiğim için sizlere önermek istedim.Şu ana kadar gelen kıyafetler çok güzel.
Çiçek tekstilin üretimi imiş. Tamamen türk malı imiş.Ürün fiyatları da çok ucuz. İnternette kendi sitelerinden alışveriş yapabilirsiniz.